Национална кампания

Обичам природата – и аз участвам!

Зелена България


Новини
2018-01-16

РИОСВ – Шумен участва в 42-то среднозимно преброяване на зимуващите водолюбиви птици   още

2018-01-12

РИОСВ – Шумен провери сигнал за нерегламентирано сметище    още

всички новиниЗелена България

Зелена България 2012г.

 

за втора поредна година МОСВ ще връчи благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”  

За втора поредна година Министерство на околната среда и водите ще връчи благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”, финансирана  от Оперативна програма «Околна среда».

Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Министерство на околната среда и водите насърчава и поощрява всяка инициатива в тази посока.

Кампанията има три категории: за най-зелен бизнес, за най-активна община с проекти по Оперативна програма „Околна среда” и за най-зелен град. Най-добрите предложения се определят от независима комисия, в която са поканени за участие известни личности  с ярко изразено присъствие в обществото.

„Зелена България" стартира през май и в първата й категория за зелен бизнес участваха над 80 фирми. Завърши и вторият етап на кампанията, в който призове получиха най-активните общини с проекти по Оперативна програма „Околна среда”.

Кампанията ще продължи до края на годината. Предстои да бъдат определени призовете за общините, включително за градски и квартални организации, и призът за най-зелен град, които ще бъдат връчени на съвместна церемония с Дарик радио през декември.

Всяка малка или голяма община, градска, квартална организация - всеки, който е направил нещо голямо или малко, еднократно или в перспектива, отделил е време и средства в грижа за околната среда, независимо в каква област – почистване, засаждане, ликвидиране на замърсявания, облагородяване на различни райони, ползване на алтернативни източници на енергия и производство на продукти, щадящи природата, рециклиране или повторно използване на материали, поощряване на икономия на хартия, вода или електроенергия, запазване на животински или растителен вид, отваряне на зелени работни места, е участник в кампанията ”Зелена България” и  потенциален носител на благодарствен знак от Министерство на околната среда и водите.

Ако вашата община, градска или квартална организация има вече реализирани инициативи, свързани с опазването на природата, може да ги изпратите в текст, снимки или видео на адрес: greenbg@moew.government.bg   

Да си зелен означава да мислиш за природата, за бъдещето и за всички около теб. Всеки от нас е значим и заслужава да живее и работи в чиста и здравословна среда.

Да си зелен не е само отговорност. Това е поглед в утрешния свят.

 
Изтегли - МОСВ ще връчи благодарствени призове в категория "Зелен бизнес"
Изтегли - Формуляр за кандидатстване в категория "Зелен бизнес"


Архив Зелена България 2011г.

Изтегли - Архив Зелена България 2011г.Всички права запазени за © РИОСВ - Шумен.
created by mcvbstudio.com igri